2023-10-16 37 浏览
🥢同朋友都好钟意食中菜,有次坐车经过见到铜锣湾个边,开左间中菜就谂住去试下,地方唔算好大,感觉有少少似私房菜,餐厅仲有几款怀旧菜🥰🔸窝烧鲍鱼鸡粒炒饭炒饭用砂窝装住,份量亦都好多share岩哂👍🏻炒饭炒得好香,饭底系鸡蛋炒饭,配料亦到好丰富😍除左面头既鲍鱼同鸡粒,仲有冬菇粒同虾肉🦐令到个炒饭更加香,饭粒软腍,如果炒得干身少少会更好🔸手打马蹄煎莲藕肉饼肉饼煎到金黄色,外层好香脆,加左马蹄同莲藕粒口感好丰富🤤仲食到有少少咸鱼既咸香味,咸咸香香,用黎𩠌饭岩哂🔸金沙鲜淮山淮山每条切到差唔多大细,外皮炸到金黄色,外层有少少烟韧,入面就爽脆,咸蛋黄味岩岩好,唔会过咸😋🔸椒盐金砖豆腐豆腐好似骰子咁🎲外面炸到香脆,入面嫩滑,一啖一粒,岩岩好🤭

🔸窝烧鲍鱼鸡粒炒饭

🔸手打马蹄煎莲藕肉饼

🔸金沙鲜淮山

🔸椒盐金砖豆腐
豆腐好似骰子咁🎲外面炸到香脆,入面嫩滑,一啖一粒,岩岩好🤭