2022-10-15 5155 浏览
同一班朋友就梗系要食粤菜啦,多啲人先可以share到唔同嘅菜式今日去嘅呢间系一间既怀旧而且又传统粤菜酒家,有好几样菜式都系好特色🔺蜜汁烧鳝鳝肉既大件而且都厚身,烧得外层脆脆,加埋甜甜嘅蜜汁,非常惹味,忍唔住食咗几旧😂🔻蜜汁叉烧半肥瘦嘅叉烧系最好食,肉质非常饱满,入口松化,微㶶嘅位置仲散发著炭火香味😝🔻红烧乳猪 半只呢度嘅乳猪系主打之一,如果要食全体嘅话就要早几日预订🙃如果食半只嘅话,就要睇吓𠮶日有冇其他枱order 半只,先可以有得食😆我哋𠮶日好好彩,可以叫到半只乳猪🫶🏻乳猪皮入口脆卜卜,咬落去𠮶阵仲听得清脆嘅声音😍肉质嫩滑juicy☺️🔹黄金虾球咸蛋黄完美咁样包住左爽口弹牙嘅虾球,卖相非常吸引🔻七福脆皮鸡鸡皮香脆而非常光泽,肉质非常嫩口,加埋个柠檬汁一齐食,更加可以突出鸡嘅味道🔸鱼香茄子煲个鱼香茄子煲上一枱,就可以听到知知声,非常香喷喷,啲茄子完全可以吸晒咸香嘅鱼味,呢个煲非常之适合饭送🔹瑶柱荷叶饭吃个饭好丰富入面有蟹肉、瑶柱、鸭肉同埋冬菇粒,每一粒饭都食到荷叶嘅香味😻可以感受到厨师制作认📍家全七福酒家📍湾仔骆克道57-73号香港华美粤海酒店3楼

🔺蜜汁烧鳝
蜜汁烧鳝

🔻蜜汁叉烧

🔻红烧乳猪 半只
呢度嘅乳猪系主打之一,如果要食全体嘅话就要早几日预订🙃
红烧乳猪

🔹黄金虾球
咸蛋黄完美咁样包住左爽口弹牙嘅虾球,卖相非常吸引

🔻七福脆皮鸡

🔸鱼香茄子煲