2022-06-22
今日又去咗大围揾朋友,之后佢诚意推介呢间位于美林商场附近嘅平价任食鸡煲串烧。先上咗一盘鸡煲,鸡件份量好足,而且好入味😋😋加入左芫荽同埋洋葱片,令成个香气更浓。特别讃佢咸度啱啱好(平时食鸡煲都会比较咸)食完鸡煲之后就可以进入打边炉嘅环节,汤底叫咗个比较清嘅:花胶鸡汤,汤头都几清甜,而且真系有花胶片同杞子肉,率先饮返两啖再落料!餐厅提供咗肉类、海鲜、面食、多种锅物,款式都几多,安格斯肩胛牛肉唔会好肥,而且冇咩雪味,食落都几软嫩。另外鱼皮非常脆口,再点埋腐皮,生根呢类比较索汤汁嘅嘢食,真系食到我同朋友舔舔脷啊😗😗而套餐亦都包括左串烧,每人三串,今晚叫左菠萝、五花肉、虾、扇贝、牛肉、墨鱼丸。特别推介黄金焗扇贝,滋味嘅酱汁非常浓郁,而且冇烧过火👍🏻👍🏻其他嘅调味都啱啱好,带有少少辛辣,最后配埋件菠萝就可以清一清喉咙啦🤭餐厅坐位阔落舒服,职员服务态度都很好。
餐厅坐位阔落舒服,职员服务态度都很好。