2016-12-06
上环除左半山 贴地d嘅都有好多冰室可以食下 今次就黎左海安咖啡室 上环地铁站C岀口行过去好近 Google Map都好易揾到 最岩我喱d贪就脚嘅为食妹!!一行到门口好易认 铺面系正宗怀旧冰室样 有两个冰室雪柜 入面著一樽樽玻璃瓶装牛奶 其实门口已经系个影相位 不过本人太肚饿喇 冲左入去食野先!!必点: 香葱碎牛炒蛋厚多士喱个碎牛炒蛋好足料!! 切开个多士4格 每格d碎牛炒蛋都满泻咁食 食到最后都仲有得食 好满足嘅感觉!! 不过喱个制作需时 建议叫个面食住等醒目嘅我就叫左公司面喇 因为份量好多 tea黎讲 可以2个人share食 咁先可以留肚食其他嘛!! 喱个公司公仔面可以转米粉(同价) 咁就健康dd啦~ 个面都几足料架 入面嘅烟鸭胸系超厚切 如果你系大食底 可以一个人食晒一锅 如果你系小食多餐底呢 就建议share喇!!另外仲叫左菠萝油 不过无影相 但都几正架!!
必点: 香葱碎牛炒蛋厚多士 喱个碎牛炒蛋好足料!! 切开个多士4格 每格d碎牛炒蛋都满泻咁食 食到最后都仲有得食 好满足嘅感觉!! 不过喱个制作需时 建议叫个面食住等 醒目嘅我就叫左公司面喇 因为份量好多 tea黎讲 可以2个人share食 咁先可以留肚食其他嘛!! 喱个公司公仔面可以转米粉(同价) 咁就健康dd啦~ 个面都几足料架 入面嘅烟鸭胸系超厚切 如果你系大食底 可以一个人食晒一锅 如果你系小食多餐底呢 就建议share喇!!
另外仲叫左菠萝油 不过无影相 但都几正架!!