2020-09-15 799 浏览
呢排疫情开始缓和,打工仔门都开始要返返公司,亦都系再出嚟揾食嘅机会了。今次, 近近哋,就喺公司附近食呢一间怀旧嘅香港冰室!环境:呢一间冰室认真历史悠久,已经屹立香港六十年,入面可以见到摆放咗唔少历史照片,从而见到冰室由电车路对出就系海皮慢慢演变到而家填咗海嘅信德码头,一路食仿佛一路回味紧香港呢六十年嘅变化。食物:入到嚟呢间老牌冰室,食嘅当然系香港特色,今次我就试左冰室其中一个招牌,锅仔公仔面。呢个面果真吸睛,一个面竟然有六个𩠌, 分别系肠仔、餐肉、五香肉丁、叉烧、鲜牛肉同埋剪蛋,一次过满足你六个愿望。不过老老豆豆,食落味道普通,唔算话太特别, 不过我估系香港普遍都冇乜地方可以有咁嘅选择,来食下情怀都冇坏!

环境:

食物: