2009-10-28 34 浏览
老实讲, 佢呢个主题真系好成功咁吸引到我同我朋友去试 .. 不过间野又唔近mtr .. 我同朋友都系要问左人先知间野系边 .. 间野既设计真系几令! 不过d 食物味道就不太特别了 .. 我地去到就试左「冰室三宝」 .. 包括一个咖啡蛋tart, 咖啡鸡尾包 同埋普通菠罗油" 另外仲叫左当日既特别推介饮品 - hazelnut coffee 同 mint mocha~ 个咖啡tart 得d 蛋好味 .. 个皮因为落左咖啡味而变得怪怪的 .. 至于咖啡鸡尾包就好少少 .. 椰丝味同咖啡味都好重 .. 虽然甜但食完会好滞 ..菠罗油算系三宝之中最正常既一个 .. 我几钟意佢系用麦包整 .. 同平时果d 菠罗包好唔同 .. 中间旧牛油好厚 .. 我同朋友share 黎食都觉得好饱 .. /_\"至于果两杯野饮 .. 如果你唔叫佢少冰既话 .. 佢可以成杯都系冰咁样比你饮咖!! 我地去食果日都见到有唔少人拎住相机周围影 .. 而店内亦有标示写住「请乱拍照」 .. 相当搅鬼" 如果想影下香港既特色野 .. 可以一去 .. 但如果想食冰室三宝就唔系太建议了"

门口" 揾左好耐终于到啦!
很怀旧"
连menu 都好似以前冰室既menu 咁..
冰室三宝同两杯野饮 ..
周围都有旧式的poster .. 摆设 ..
还摆放著儿时玩意!!
餐厅环境"
望著这张相应该不会联想到这其实是一间starbucks 来的吧!
2009-10-20
很怀旧"
连menu 都好似以前冰室既menu 咁..
周围都有旧式的poster .. 摆设 ..
还摆放著儿时玩意!!
餐厅环境"