2019-06-09 71 浏览
今日学人扮文青到香港纱厂打卡拍照,估唔到呢度真系有好多打卡点,除咗影相,呢度都有好多特色店舖同食店。上次嚟冇行过3楼(当时仲未完全装修好), 今日每一层都仔细游逛,仲喺呢间好有怀旧 feel嘅冰室食埋晚饭㖭!冰室嘅装修好怀旧,好似返咗去60年代,餐牌食物都系香港茶餐厅经典食品,价钱大众化。我哋叫咗2份晚市套餐,包例汤白饭,另外每人加$16 要了任食瑞士鸡翼,假期要加一,埋单 total $200 有找,我觉得好抵。咕噜鸡球酸酸甜甜,啱晒𩠌饭,系即炒嘅,我觉得质素同酒楼食差唔多,但价钱就呢度抵啲啦。枝竹火腩煲热辣辣上台,都系即整煲仔小菜,除咗枝竹火腩外,仲有好多磨菇配料同白菜仔垫底,非常惹味好𩠌饭。任食瑞士鸡翼似卤水豉油鸡翼,好入味,其实净系食呢个鸡翼已经可以唔使食其他𩠌。跟餐嘅普通餐饮系免费的,但我哋加咗$5要椰汁红豆冰,同加咗$3要冻朱古力;饭后饮消暑透心凉。呢餐好满足!

呢餐好满足!