2023-02-25 2028 浏览
第一次听见呢间舖头系在Zxxxx网见到。上网一search原来系一间开咗好耐嘅饼店。今次过去西环就等去买啲嘢当手信啦。铺仔细细但好多打卡位买咗2件西饼一个纸包蛋糕。纸包蛋糕,我觉得干身左啲唔够软熟,但系上面只猫猫就搞笑。心形𠮶个好似叫做荷兰挞,其实唔知点解系呢个名,但系个心形上面有少少果jam,个饼底系曲奇皮,入边有蛋糕。右下角𠮶只系黄妹将西饼,好多传统怀旧饼店都有得卖,识落个味道其实都冇乜特别,都系觉得个蛋糕唔够湿润。反而对佢嘅低糖蛋白曲奇有兴趣,佢有好多款味,而且好特别。(今次买咗焙茶同埋绿茶)$50一盒,份量都几多嘅,识落都好松脆,但系我就觉得佢味道比较淡。两款曲奇我都唔系好食得出𠮶种茶味,但系就真系冇传统曲奇咁甜。

铺仔细细但好多打卡位

外卖自取