2022-06-28 36 浏览
公子茶座前身系一间多年老店,店主将老店改造,希望带给食客快乐同埋好味嘅食物,除咗有传统茶座嘢食,仲有好特别嘅cold brew 咖啡,有啲中西合璧嘅感觉。今次试咗佢哋招牌生煎肉饼饭、咖喱炸鱼柳饭、炒滑蛋多士、椰汁红豆冰同埋阿华田酷脆火山特饮。招牌生煎肉饼饭🍚即叫即做,煎至香脆,保持肉汁,配埋佢哋既香葱鼓汁,吾会太咸,味道刚好。咖喱炸鱼柳饭🍛佢个咖喱汁好有惊喜,加入左肉碎同洋葱,个汁用嚟捞饭一流👍🏻咖喱炸鱼柳炸得非常香脆。炒滑蛋多士🍳个蛋炒得超滑,多士见到佢哋系即时放喺多士炉烤至脆脆地,即整好新鲜。椰汁红豆冰同埋阿华田酷脆火山特饮🍨而家好少茶座可以饮到咁好饮嘅红豆冰,椰汁刨冰好似成座山咁,红豆煮得够淋;阿华田上面脆脆有好浓郁嘅朱古力麦芽味,连埋阿华田一齐饮增加层次感。感觉佢哋每样嘢食都做得好用心,而且系街坊价,食完好满足☺️

午餐连饮品

炒滑蛋多士🍳
炒滑蛋多士

椰汁红豆冰同埋阿华田酷脆火山特饮🍨
椰汁红豆冰

感觉佢哋每样嘢食都做得好用心,而且系街坊价,食完好满足☺️
午餐连饮品
招牌生煎肉饼饭