2022-06-17 669 浏览
🚩红葱头以前读书嘅时候我都成日嚟红磡呢一头,不过通常都喺学校食嘢就算好少会黎到火车站呢边食嘢~见东铁过海真的很兴奋,放工就同朋友过嚟睇吓系咪真系咁兴奋,顺便可以搭九家姐返屋企~餐厅位置都几方便,不过灯光就比较昏暗,似系旧式嘅𠮶种扒房,价格都几实惠㗎😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈二人套餐B $248✨南瓜忌廉汤配蒜蓉包呢款南瓜汤唔似我哋出面饮嘅南瓜汤咁橙色,佢比较偏喺加咗好多忌廉落去,啱晒唔钟意南瓜味咁重嘅我!而且佢嘅蒜蓉包烘得好香脆,牛油味都好足✨西冷牛扒牛扒我哋叫咗七成熟,上枱嘅时候系偏生嘅,但切好嘅时候就啱啱好七成啦😆啲肉一啲都唔难咬!薯条份量都好多,而且摆埋咗一边唔会整到林啤啤~✨香草忌廉龙利柳饭呢款饭嘅味道就比较偏淡,啱晒啲唔钟意太浓味嘅人,食完都唔会觉得好Heavy~鱼肉唔会松散,调味亦都啱啱好!不过饭就比较硬身,要捞多啲啲汁食~✨热情玫瑰 +$16佢系热情果加玫瑰花茶~ 搅匀佢之后热情果味好出 一路食饭一路饮住佢 酸酸甜甜好消滞 唔想成日饮咖啡或者柠檬茶可以试吓佢~✨自家制心太软 +$19加$19就可以转心太软真系好抵,虽然佢唔系好大件,不过食完饭食就啱啱好!心太软焗到
🚩红葱头
🌈二人套餐B $248
✨南瓜忌廉汤配蒜蓉包

✨西冷牛扒

✨香草忌廉龙利柳饭

✨热情玫瑰 +$16

✨自家制心太软 +$19
加$19就可以转心太软真系好抵,虽然佢唔系好大件,不过食完饭食就啱啱好!心太软焗到外脆内软,流心效果做得好好~甜度都啱啱好,食晒一个都唔会话好济

🌈铁板一口牛 $48
系超级淋身嘅一口牛,而且配咗蒜片,夹住一齐食好好食~佢嘅汁系甜甜地,似系日本嘅烧汁~薯蓉亦都吸晒啲汁,劲快清晒
2022-06-16