2024-06-23 56 浏览
今日黎到深水埗买野, 同朋友去左马德里餐厅食晚餐呢到主要都系港式西餐既格局, 有焗饭, 铁板既西餐食我地见佢个铁板咁抵食, 决定一人叫一个铁板餐, 我就叫左T骨牛扒, 朋友就叫左西冷牛扒跟餐仲会有餐包, 餐汤, 甜品同野饮, 我地另外加左个小食瑞士鸡翼首先上既罗宋汤就普通港式既味道, 反而个餐包黎个阵热热地, 好软熟好食之后就上铁板啦, T骨牛排好大块, 外表煎得恰到好处,, 咬落去入口即化, 鲜嫩多汁, 肉质鲜嫩柔软,带著一丝牛肉本来的清甜,却又不失分量,口感非常赞, 加上黑椒汁又有另一种层次, 跟铁板上既仲有薯条, 仍系扭纹薯条黎既, 食落就唔系炸到好脆个只, 但热辣辣既薯条点会唔好食另一个铁板就系西冷牛扒, 同样牛扒的厚度刚刚好, 外表煎至焦香酥脆, 切开之后肉质鲜嫩多汁, 朋友就拣左烧汁, 仲可以叫佢另上个小食瑞士鸡翼有6只, 都系加38蚊, 食落甜甜地唔会太咸, 而家都唔太多地方有得食, 值得加黎食最后仲有啫哩甜品整体黎讲, 铁板既分量十足,而且好有以前食港式扒房既味道, 价钱, 野食既质素都几好, 如果黎开深水埗行街都可以试下
今日黎到深水埗买野, 同朋友去左马德里餐厅食晚餐

呢到主要都系港式西餐既格局, 有焗饭, 铁板既西餐食

最后仲有啫哩甜品

2024-06-15