2025-01-03
Blingbling美食推介✨📍佐敦🥩牛屋餐厅怀旧港式扒房!必食威灵顿牛柳💕💠💠💠💠💠💠💠💠牛屋餐厅好有怀旧老牌扒房既格调,不过入面嘅侍应全部都系后生仔,形成好大嘅对比😛 Dinner时间通常都人山人海同排长龙!建议早黎早享受😆 今晚我地好彩入到去就有位~ 开心仔~ 我地其实都系慕名而来~ 见牛屋餐厅有威灵顿牛柳,而且价钱仲好平民!以往想食威灵顿牛柳都要去好高级既扒房先有🫣 今晚一定要试试!餐厅所有主材都配有1️⃣杂菜;2️⃣白饭、意粉或薯菜;及3️⃣罗宋汤或忌廉汤💕‼️加$18可以升级至酥皮汤‼️加$5奉送餐饮 加$6奉送汽水只系加$18就可以升级酥皮汤,我地紧系加啦~💠酥皮罗宋汤 (+$18升级)罗宋汤好浓,口味适合香港人,唔会太酸!而且加埋酥皮真系劲香,一啖酥皮一啖汤真系超正啊🥰不过顺带一提🙈🙈分量好大,如果细食既就唔好叫/同人share,因为饮完个汤都真系有d饱饱😂😂😂💠招牌法式焗田螺 (6件) $68田螺系西餐signature既菜式~ 当然牛屋餐厅都有啦!配搭薯蓉好夹,而且焗得恰到好处,好味~💠招牌威灵顿牛柳 $238‼️最期待既威灵顿牛柳黎啦!!我地叫左五成熟,牛柳被酥皮包住,焗到外脆内
📍佐敦
🥩牛屋餐厅
怀旧港式扒房!必食威灵顿牛柳💕
💠💠💠💠💠💠💠💠
‼️加$18可以升级至酥皮汤
‼️加$5奉送餐饮 加$6奉送汽水
只系加$18就可以升级酥皮汤,我地紧系加啦~
💠酥皮罗宋汤 (+$18升级)
💠招牌法式焗田螺 (6件) $68
💠招牌威灵顿牛柳 $238
‼️最期待既威灵顿牛柳黎啦!!我地叫左五成熟,牛柳被酥皮包住,焗到外脆内嫩,肉质依然保持鲜嫩,真系超好食🥰 同埋!主材分量都超级大份😂真系建议大家量力二为,唔好眼濶肚窄浪费食物啊!
💠焗美国珍宝蚝配牛柳 $248
珍宝蚝超级大只!!不过同时都好鲜美,再搭配五成熟既牛柳,好夹,好满足啊💕
餐厅环境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服务质素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性价比:💰💰💰💰💰/5
牛屋餐厅
📍佐敦吴松街143号地舖
#blingbling推介 #blingbling美食 #blingbling佐敦 #佐敦美食 #blingbling西餐 #佐敦牛屋餐厅 #牛屋餐厅 #威灵顿牛柳