2019-04-15
话说今日早收工,住黄埔的同事带我去食之前风靡一时的怀旧时新汉堡包,一直都想试但又怕要排好耐,结果今日唔洗等位就直接可以入座。📍环境门口已经有点像美国快餐店风格,入到去可先点餐然后入座等,野食整好就会叫号码自取。店铺虽不大但坐位挺多而不会过逼;看看餐牌,每样二十多的价钱真的好久在餐厅见到了,好抵食。📍食物我和朋友分别点了汉堡芝士蛋包($27)同汉堡火腿蛋包($28),择左牛肉同沙律酱,一份黑椒鸡翼($25)同一份炸薯条($22),仲有两杯野饮。汉堡包好明显新鲜热腾腾出哂烟,酱汁都漏哂出黎,汉堡是主打用新鲜牛肉,食落去果然唔同,好juicy,最怕有d汉堡系好咸或好干,汉堡夹埋时新的沙律酱同煎蛋,口感好正,包亦非常软熟,食左一口接一口,停不了。另点了薯条,这里的薯条是粗薯条,好有小时候的回忆,新鲜炸起金黄色洒上盐,不用点茄汁都好好味,份量都几多。收工很肚饿的我俩怕唔够饱,点埋一份鸡翼两份食,一份有两只刚刚好,鸡翼表皮炸到金黄色,但肉质都系仲好嫩滑,不会过油,而黑椒汁是用另一小碟上,可点汁或不点食都好味。最后食汉堡当然唔少得有汽水配衬,朋友叫左咸柠七($24),我就叫左红豆冰($23)👍🏻饮埋
📍环境
📍食物
最后食汉堡当然唔少得有汽水配衬,朋友叫左咸柠七($24),我就叫左红豆冰($23)👍🏻饮埋非常满足