2024-12-05
金翠餐厅 高质港式茶餐厅我时不时同朋友都会去金翠食野,因为佢地啲野食抵食夹大件,而且餐厅装修走怀旧风,唔似平时啲茶记~今次我地下午茶时段过去,叫咗个猪扒菠萝包加薯条,再加两个是日超值铁板餐,分别系美式什扒(鸡、牛、猪扒同埋肠仔)同蝴蝶型肉眼扒,所有餐都包埋是日餐汤、牛油餐包,同埋咖啡或茶(冻饮加$3)~✨猪扒菠萝包加薯条 一嚟就见到个猪扒菠萝包,个菠萝皮烘到超金黄,入面猪扒大大一块,睇见都流口水🤤猪扒腌得几入味,煎得又够香口,咬落好juicy唔会干柴~ 同猪扒夹埋一齐食好正✨美式什扒铁板餐 美式什扒铁板餐有鸡扒、牛扒、猪扒同肠仔,全部都煎到啱啱好,唔会过熟。鸡扒嫩滑,牛扒牛味浓郁,猪扒就正常发挥,肠仔就煎到脆卜卜,整体嚟讲都几好食,而且份量都几多,真系抵食夹大件!蝴蝶型肉眼扒铁板餐 最后就系蝴蝶型肉眼扒,估唔到呢个价钱都有咁大块扒,牛扒煎得香口,肉汁完美锁住是日餐汤 & 牛油餐包 餐汤系忌廉汤加罗宋汤,食既时候加埋热辣辣牛油餐包黎食就啱晒食完仲送甜品 系jelly~~
✨猪扒菠萝包加薯条
✨美式什扒铁板餐
蝴蝶型肉眼扒铁板餐
是日餐汤 & 牛油餐包
餐汤系忌廉汤加罗宋汤,食既时候加埋热辣辣牛油餐包黎食就啱晒
食完仲送甜品 系jelly~~