2022-07-23 1143 浏览
而家怀旧港式西餐厅买少见少,湾仔依间餐厅依然屹立不倒,时不时去帮衬下,另有一番风味。餐厅装修偏旧,位置较狭窄,如果想坐得舒服,建议4人一齐去食。2人食,就会偏挤迫。中午我最钟意点自选双拼套餐($75),有加一收费。你可以简餐包/蒜蓉包2块,我钟意佢地嘅蒜蓉包,香脆可口,配上罗𩠌汤,Perfect match!我今次简左经典牛柳粒配椒盐鲜中虾。牛柳粒唔会太老,但偏咸少少,虾系连壳上嘅,怕麻烦嘅朋友,可以简其他𩠌。你仲可以简薯菜,意粉或沙律。我多数简薯菜配蒜蓉汁,汁会另上。配一杯餐茶。怀旧港式西餐系食个情怀,侍厅系绝对会不停过黎问你食完未,想尽快收走哂你台上嘅野。所以唔钟意依种急促嘅朋友,绝对唔建议啊!