2021-07-01
============== 𝐹𝑜𝑜𝒹 𝐿𝒾𝓈𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝒯𝓌𝑜·• 铁板牛柳餐 x2 💸 $363 (10% Charges)爸爸介绍喺荃湾有几十年历史嘅怀旧港色扒房🥩,佢十几岁果阵食过🤣。装潢有旧色舞厅风格,店内上左年纪嘅伯伯婶婶著哂恤衫西裤,成个感觉好似翻左去70年代咁~ 上层个楼底好矮,座位地方唔算大,但小小嘅空间感觉好cozy😆。有唔少扒餐、饭意粉餐选择,汤类都有十几款拣(单点)。价钱比其他港式扒房贵左少少🤏🏾,不过佢份量大、仲有雪糕送,相对抵食。-♡═━┈┈ 周打鱼汤 ✰✰少少失望,味道好啖连忌廉味都冇乜( •̅_•̅)。餐包就热辣辣好松软。爸爸后来话佢地罗宋汤先系出色嘅,下次可以试下哈哈。♡═━┈┈ 铁板牛柳餐 $165 ✰✰✰✰上菜果阵吓亲,两块大大块牛柳大过个拳头🙃。嗌左3成熟,铁板热辣辣煮多一阵就啱啱好😋。侍应额外再俾多左一兜汁我地,好贴心啊~牛扒软腍,咁厚嘅肉一啲都唔难切唔韧。仲要佢好有牛味!非常惊喜😱。个别会有嘅位硬同老左少少,但整体都好食。大份到我地都食唔哂自己果份😆。不过唔太钟意佢俾三色豆唔系一条条果色菜🥲-♡═━┈┈ 朱古力雪糕 ✰✰✰✰以有绵花糖有朱古力
·• 铁板牛柳餐 x2
💸 $363 (10% Charges)
♡═━┈┈ 周打鱼汤 ✰✰
♡═━┈┈ 铁板牛柳餐 $165 ✰✰✰✰
不过唔太钟意佢俾三色豆唔系一条条果色菜🥲
♡═━┈┈ 朱古力雪糕 ✰✰✰✰
以有绵花糖有朱古力碎嘅雪糕作结💛。