2024-03-01
-「将咖啡融入生活当中」香港都有好多好出色嘅咖啡店,呢区五金舖、车房林立,竟然隐藏咗一间特色嘅咖啡店,呢度装修带少少怀旧特色,竟然播住张国荣嘅歌,咖啡杯碟都富有中国特色,系一间好特别嘅小店,都发觉不少游客专登过嚟打卡。☕️ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏʜᴏᴜsᴇ ʙʟᴇɴᴅ : 4种豆mix ᴛᴀsᴛɪɴɢ ɴᴏᴛᴇ: ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ / ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ微酸、中甜、偏苦,虽然不是我喜欢的口味,但真系冲得唔错,所以我都饮得晒,钟意nutty嘅朋友一定会喜欢,呢只咖啡豆都有少少后段,但系唔会过分萃取太苦涩。ᴏᴘᴇʀᴀ ᴄᴀᴋᴇ🍰 ᴡɪᴛʜ 🍦🍦摆盘都好精致,多层的朱古力蛋糕,散发着淡淡咖啡香气,朱古力属于牛奶朱古力,甜度中等,伴碟有自制酱汁ᴍᴀɴɢᴏ ᴡɪᴛʜ ɴᴜᴛs酸酸甜甜的芒果味,可以中程蛋糕的甜,更开胃。sᴇsᴀᴍᴇ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ 芝麻雪糕充满芝麻香气,甜度适中不会过甜。ғʀᴜɪᴛ🍎🫐🍯苹果和蓝莓上面有蜜糖点缀💕整体制作都感受到小店的用心,要赞嘅系甜品唔会太过甜,如果喜欢呢只咖啡豆嘅朋友一定要去试吓。𝓜𝓮𝓷𝓾好可爱好有童真💕_
「将咖啡融入生活当中」
☕️ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ
ʜᴏᴜsᴇ ʙʟᴇɴᴅ : 4种豆mix
ᴏᴘᴇʀᴀ ᴄᴀᴋᴇ🍰 ᴡɪᴛʜ 🍦🍦
sᴇsᴀᴍᴇ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ 芝麻雪糕
充满芝麻香气,甜度适中不会过甜。
ғʀᴜɪᴛ🍎🫐🍯
苹果和蓝莓上面有蜜糖点缀