2024-04-27
今日行完深水埗玩具街,记得呢度有得食铁板餐,仲要超级抵食,由玩具街行过去都系好近。餐汤同餐包非常好味,餐厅整得很用心,连餐包都是焗咗热辣辣上枱。我哋叫咗一个肉眼扒铁板烧,一个杂扒铁板烧。Menu上面好特别地有得叫田螺薯蓉,非常之怀旧,唔系边度都可以揾到。田螺配上香草,非常之惹味,下面仲有香滑的蒜蓉盘,多重层次。肉眼扒铁板烧都只系$128 ,牛扒很大块,虽然配上黑椒汁,但是没有夺去牛肉本身的味道,而且黑椒汁一啲都唔辣。杂扒煎蛋配上烧汁,10分惹味,香肠大大条,鸡扒同猪扒都煎得非常之香,而且仲要大大块。如果两个细食的人嚟食,基本上一个铁板餐,再加一个白饭,已经够两个人分享。饮品加$9就有咸柠七,加$7就有柠檬利宾纳,两样都是非常怀旧的餐厅才会有,可以解一解肉类带来的油腻感觉。呢个餐仲有甜品,花奶啫喱,入面非常足料,淡淡果肉。
我哋叫咗一个肉眼扒铁板烧,一个杂扒铁板烧。
呢个餐仲有甜品,花奶啫喱,入面非常足料,淡淡果肉。