2023-11-20
以前住西环都冇乜人唔识祥香园,之后唔知咩事执咗,最近发现原来佢喺湾仔重新开张,即刻回味下儿时嘅味道。🥰餐厅当然比西环铺的时候新净好多,正常茶餐厅价钱,不过呢度特别少少系面餐加钱除咗可以转出前一丁,仲可以加$转辛辣面,我就叫咗辛辣面,猪扒厚薄适中,唔会干争争,但最惊喜都系有个超级大嘅热狗,我要强调真系超级大,我终于明白个餐点解叫做男人的浪漫,因为食完之后真系一个大男人都会非常饱。另外叫咗个牛腩咖喱饭,牛腩炆得好琳,咖喱好香好重芝士味,我哋仲叫咗西环三宝,最特别嘅依然保留有莲蓉馅嘅鸡尾包,同埋新鲜出炉嘅叉烧酥,莲蓉馅份量好多,我个人觉得偏甜,不过小朋友就非常钟意,而叉烧酥见到新鲜出炉,外脆内软,非常好味,今餐虽然系食茶餐厅,食返呢个怀旧嘅味道,我都觉得好满足。