2017-06-13 134 浏览
星期天, 喺西洋菜街欣赏完街头歌舞, 大叔玩杂技, 跳圈圈之后, 行落两个街口, 来到洗衣街, 璀璨过后, 嚟到呢间充满美国小镇风餐厅,门口招牌相当吸引。最贴心系每张枱底或者附近都有箱畀你放袋 ,唔使揽住个袋食足一晚餐厅选择很多,提供前菜,主菜,意大利粉,小食,pizza, beer,cocktails,wine.... 仲有啱晒我哋嘅set dinner, 一人点一个Set dinner 先嚟意大利风干火腿沙律, 沙律菜好新鲜, 加埋咸咸哋嘅风干火腿, 仲有芝麻酱 ,好清新。唔少得冰冻嘅冻柠茶。叫咗黑松露卡邦尼意大利粉, 估唔到黑松露同卡邦尼咁夹㖞 ,好香黑松露味同忌廉味 ,一啲都唔腻 ,配上洋葱,菇,烟肉,更加滋味, 意粉软硬适中跟住露丝玛莉羊扒出埸,我地要咗六成熟, 切出嚟见到里面仲系粉红色, 见唔到血水,肉质仲好嫩。羊扒一共四件无羊膻味, 仲好惹味,配上粗旷薯条最后来个乳酪雪糕 ,原来餐厅特别找制造商 制造, 唔怪得咁特别咁好重乳酪味啦埋单嘅时候仲送咗一张$50 coupon下次再用,完美的晚餐

意大利风干火腿沙律

黑松露卡邦尼意大利粉