2023-02-23
一齐创造我地既回忆💗早前同朋友一齐喺深水埗嘅回忆客栈寻找童年回忆!😍餐厅装修以怀旧为主题, 配上柔和嘅灯光同埋怀旧嘅音乐,真系令人回味美好嘅旧时光啊!餐厅有多款特色串烧,有烧鸡翼🍗、茄子🍆、烧菠萝等等,仲有推介嘅烧蚝🦪!茄子一大条配上蒜蓉好惹味!烧蚝仲大大只,啖啖肉!而我最钟意佢嘅招牌花甲粉!每只花甲都好大只好肥美,入口好鲜甜,海水味香浓!而粉软腍煮得啱啱好,配上鲜甜汤底简直一流!朋友们就最爱小龙虾🦞!喺香港唔系好多地方有得食架!配上香辣汁,只只都好入味啊!每一只都好惹味😋. #深水埗美食推介 #烧生蚝 #香港串烧 #串烧#香港美食 #香港打卡好去处 #旺角 #香港深水埗 #深水埗美食 #hkkol #kolhk #hkigers #hkgirls #hkgirlstyle #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkbloggers #hklifestyle #hklifestyleblogger #香港打卡
早前同朋友一齐喺深水埗嘅回忆客栈寻找童年回忆!😍
茄子一大条配上蒜蓉好惹味!烧蚝仲大大只,啖啖肉!
而我最钟意佢嘅招牌花甲粉!
每只花甲都好大只好肥美,入口好鲜甜,海水味香浓!
而粉软腍煮得啱啱好,配上鲜甜汤底简直一流!
#深水埗美食推介 #烧生蚝 #香港串烧 #串烧