2020-06-03 594 浏览
石硖尾品香楼朋友系住石硖尾嘅,咁啱𠮶日大家话想出嚟聚一聚,就一于去佢屋企附近间餐厅食饭!我哋四个人都嗌左几味𩠌川味虾球我自己就好唔食得辣嘅,但系朋友话想食辣于是就嗌咗呢味川味虾球,谂住佢只川味系真系四川𠮶只麻辣味,点知佢只系好似甜酸酱咁甜甜辣辣嘅味道,连我呢个净系可以食BB辣嘅人都食到,一啲都唔辣,所以大家唔好期望佢辣得去边,不过好在就系啲虾球够爽口!琵琶豆腐加伊面个琵琶豆腐太硬,唔系咁咬得开,个伊面劲碎,只系录完面剩返头头尾尾嘅面,夹都唔系咁夹得起,而且个调味都偏浓,太过咸,食完之后要系咁饮水。炒花甲炒花甲都系正正常常咁,花甲冇沙,但系有好多都唔新鲜、冇开到口,花甲唔会太辣而且有配菜西兰花炒花枝带子西兰花够晒大粒颜色都好翠绿,唔会过生,调味亦都啱啱好,连埋花枝带子同埋一啲集股嘅配搭好经典,花枝够爽口,但系就略嫌带子麻麻,第一就系佢带黑边,第二就系嫌佢太滑潺潺芝麻虾呢个真系必嗌,记得细细个都好钟意食,但系多数去到啲大酒楼宴席嘅时候先有得食,品香楼百几蚊就有好多只,虽然佢唔系最传统个只,但系都照食住先啦!另外我哋仲嗌咗两杯嘢饮冻朱古力同埋红豆好立克朱古力味好浓,而且都好多cream但系个
石硖尾品香楼

西兰花炒花枝带子
花枝带子西兰花

另外我哋仲嗌咗两杯嘢饮
冻朱古力同埋红豆好立克
朱古力味好浓,而且都好多cream
但系个红豆好立克就好少红豆,而且个好立克好稀好似落唔够粉咁
lll辣虾球
花枝带子西兰花