2024-03-07
之前已经留意到呢间主打英伦风既皇后饭店😊呢间西餐厅由1952年开业至今,有返咁上下历史吖😛呢日去左佢地北角分店食晚餐😚晚餐分成两道菜套餐同三道菜套餐😆包括餐汤、前菜沙律同主菜,并配餐饮😁餐汤可以选罗宋汤或是日餐汤(粟米忌廉汤),罗宋汤劲足料!而且好稠身,味道酸甜开胃🍅配搭牛油餐包一齐享用前菜可以选烟三文鱼沙律🥗/大虾俄国薯仔沙律🥔/焗田螺配黑松露薯蓉/白酒煮青口🦪;今次就拣左两款沙律!烟三文鱼卷成玫瑰花形,造型高雅😝大虾薯仔沙律配有两大只虾、而薯仔沙律则混入红萝卜粒同青瓜粒,感觉十分怀旧😂主菜可以配搭饭/意粉/薯菜,即炸粗薯条几香口呢😛💫 黑椒纽西兰牛柳 $348一黎到见到件牛柳劲厚身😍好有份量吖!虽然咁厚,但都可以轻易切开😛里面就系粉嫩既牛肉😋外焦脆里软嫩,而且满满肉汁🤭💫 纽西兰牛柳拼鹅肝 $360呢款相较单点既牛柳会细份少少,但同样都系份量十足!😍入口超细嫩既肉质~调味较重,唔使点酱都够味💫 冻朱古力
主菜可以配搭饭/意粉/薯菜,即炸粗薯条几香口呢😛
💫 黑椒纽西兰牛柳 $348
💫 纽西兰牛柳拼鹅肝 $360