2021-03-29 85 浏览
同朋友行完将军澳海皮之后话想食啲嘢咁啱见到呢一间餐厅 见到佢啲装修偏向怀旧风味 而且佢叫蕃茄18而我朋友系劲钟意食蕃茄所以就入去食啦瑞士鸡髀我见到佢个Menu写住系推荐 就叫咗一只嚟食 只鸡髀都几大份 肉质嫩滑 而且佢整得十分之入味西多士炸到金黄色 喺茶餐厅必要嘅一个嘢食芝士肉酱热狗唔好睇小个热狗好似好细个咁 食落都几full嫁 成个热狗都焗过 食落都几脆身 而且肉酱同埋芝士嘅比例都啱啱好麻辣双色饺子(白菜猪肉同粟米猪肉水饺)识落嘅感觉有啲似红油抄手咁 麻香味浓 食落好开胃 蕃茄猪润米线佢个汤底有浓浓嘅蕃茄味 但饮落去又唔会太酸 而且个米线好索蕃茄汤 如果系钟意蕃茄嘅可以试吓呢一个面 猪膶食落爽口而且冇乜腥味 药膳鸡汤米线个汤底药膳味都几浓 鸡肉肉质鲜嫩 而且只鸡仲索左汤嘅精华 食完嘅感觉好似好进补咁 唔错

瑞士鸡髀

西多士
炸到金黄色 喺茶餐厅必要嘅一个嘢食

芝士肉酱热狗

麻辣双色饺子(白菜猪肉同粟米猪肉水饺)
识落嘅感觉有啲似红油抄手咁 麻香味浓 食落好开胃

蕃茄猪润米线