2023-08-21
平时成日睇Sam and Victor 嘅YouTube 片都会见到佢地成日会去大安茶冰厅度食野,所以上个星期六趁🈶️时间就同妈咪一齐去试下👅食tea知道大安茶冰厅系由一间怀旧嘅茶餐厅易手转型为Cafe, 所以系出面见到啲招牌同铺面都keep住原有嘅样貌,而且入到去啲格局都仲保留返怀旧嘅装修风格,所以如果钟意怀旧老香港茶餐厅文化,我觉得都几值得黎饮杯野食个tea我地叫左一杯 Iced Matcha Latte (HK$46) 🍵同埋一杯 Hot Latte (HK$38)☕️,杯Matcha Latte唔会话太涩口,而且甜度适中,味道唔错,而杯Latte就好够热而且奶味够浓我地之后仲叫多左个柠茶曲奇(HK$36) share 黎食 🍋🍪, 柠茶曲奇个口味几特别,有柠檬干系入面,好有口感几得意📍油麻地广东道830号地下
📍油麻地广东道830号地下