2023-03-27
朋友约我打边炉,佢带我嚟这间火㶽店,店里装修很有趣,让我一尝回到70年代的怀旧感之余,还播著怀旧金曲🎼,整个气氛感很有兴😆。💫响铃$58响铃系店员介绍的,说是自家制的,沾酸甜酱食很酥脆或打边炉。🍅特浓蕃茄薯仔肉片汤$158火锅汤底选择都不少,我哋最后选择这个特浓蕃茄薯仔肉片汤,呢个汤真系好浓郁,店员说汤底是可以饮的,以新鲜蕃茄烹调。🥬油麦菜$38。🦐卖鱼胜推介$398好似好多枱都有点这一个餐厅推介嘅海鲜拼盘,拼盘包括8头鲍鱼 x 4,圣子王 x 2,海虾 x 6,好丰富,咁我哋就试吓,海鲜好新鲜,尤其系鲍鱼好弹牙,海虾亦爽口鲜甜。要赞一赞,这个「火锅勺」可以放在火锅汤中,不需要自己用手攞住,好方便。店员服务周到,还不时帮我哋「毕」走火㶽汤侧边嘅泡泡,令到个汤底唔会变得浑浊,尽享打边炉嘅美食~🐟脆鲩鱼片$78我哋两个都好钟意食脆肉鲩鱼片,所以叫咗一碟,师傅把鱼片切得均匀,口感带点Q弹。💓甜品(免费)呢个真系惊喜🤩,除咗每人赠送一个啫喱外,还有现场在枱上制作「金鱼糖不甩」热辣辣的糯米糕,配上花生粉、芝麻和黄糖粉,好好味😋。这餐我哋两个都食得好开心,大满足,会再来,Yo~💃
💫响铃$58
响铃系店员介绍的,说是自家制的,沾酸甜酱食很酥脆或打边炉。
🍅特浓蕃茄薯仔肉片汤$158
🥬油麦菜$38。
🦐卖鱼胜推介$398
💓甜品(免费)