屯门人想睇海景,除左黄金海岸仲可以去边?随著黄金海岸越黎越少人,店舖,活动。屯门码头都系另外一个好选择!又屯门市中心出发也是10几分钟的事情,交通十分方便,另外都有码头可以来往大澳、澳门。。单一般来到屯门码头也是在启丰园用膳,直到有日想食【翠华】就发现【海翠坊】消费满$200就可以停车🅿️,比起启丰园就著数了。今日就同屋企人黎到海趣坊既桃园制作粥面餐厅食早餐,原本都系打算食翠华既,不过俾佢既各种灯光吸引,加上门口既餐牌十分多,所以就过去望一望。一开始经过以为系台式餐厅,因为佢叫【桃园】制作粥面餐厅😂点知原来唔止台式,选择好多,感觉有D似百分百,每个早餐都几丰富:粉面类、西式早餐、中式炒面,连粽、粥都有。平时热爱早餐既我最钟意食粉面,而最常见既配搭就系【雪菜肉丝、炒蛋火腿、多士】但系面对餐厅多种选择,其实有D复杂,因为同类型的东西不断出现系唔同既餐里面。于是我就叫左呢份啦味道:炸鱼外脆内软,肉质新鲜,颇滑,非常大件,好食又抵食!炒蛋浓滑,但是火腿、蛋同埋焗豆都系冻既,所以都几影响评分架。走既时候有渣车既朋友就算食唔够都可以揾番员工睇下有无单呀😊

味道:

走既时候有渣车既朋友就算食唔够都可以揾番员工睇下有无单呀😊