2024-04-10
金凤餐厅应该好多人都识,主打怀旧铁板扒餐,俗称豉油西餐,老友话想试好耐,今日就一于黎食个晚餐,顺带一提几时经过都好多人排队,今日我地一行3人6点黎到都等左20分钟,期间都开始多人系门口攞飞排队,睇黎都有唔少支持者。入去坐底,餐厅面积唔算好大,坐30人左右,冷气黎讲开等得好大,可能因为个个食铁板餐既关系开大d,睇下餐牌都不外乎铁板餐同焗饭。餐汤餐包大部分餐厅都会跟餐汤餐包,餐包会送上鲜牛油,包就微暖,食落都还好,汤我点罗宋汤,都算几浓味。沙律特选晚餐会跟沙律同甜品,沙律用胡麻酱,另外有2条蟹味棒。贵族牛扒餐我点左呢个贵族牛扒餐,系用美国牛臂肉,order5成熟,但切开都系约3成左右,比较生,胜在肉既质地算唔错,无落太多松肉粉,食到牛肉既质感,食豉油西餐最大既仪式感当然就系侍应落汁喳喳声果下啦。另外加18蚊有茄汁意粉,意粉质地唔错几爽口,汁底都调得几好,份量都唔少,建议加。整体黎讲叫还可以,不过食怀旧铁板餐主要都系食情怀,而家一个餐都唔平人均都约200蚊,但份量系足一定饱。
餐汤餐包
沙律
特选晚餐会跟沙律同甜品,沙律用胡麻酱,另外有2条蟹味棒。
贵族牛扒餐