2022-08-14
今晚终于有时间同屋企人去呢间怀旧茶餐厅堂食试吓d怀旧美食,见到佢哋店舖嘅装饰真系几怀旧坐低之后睇餐牌除左有怀旧小菜、茶餐厅美食和车仔面,现在还新推出左怀旧铁板扒餐而且餐厅系用 QR Code 自助点餐今晚本来想试吓小菜,但想起以前细个妈妈出左粮带我第一次去食铁板扒餐,今次就叫个扒餐和妈妈一齐怀缅过去先套餐包括:沙律或餐汤、主菜及饮品美国顶级肉眼扒(~10oz):侍应热辣辣送上,将洋蒽汁倒落去,肉眼扒即刻咋咋声,热力和香味四散扒选左五成熟,切落去肉质好腍,入囗即溶配菜都好出息,味道和新鲜度都好好牛油果薯仔虾沙律:牛油果入囗creamy ,虾肉鲜甜弹牙美国极佳级封门柳(~10oz) :同样选左五成熟,肉质鲜嫩,牛味好浓招牌港式牛尾罗宋汤:我+$15将佢升级做稣皮,罗宋汤酸酸辣辣,牛尾入囗好腍牛味浓,稣皮索左个汤更加好味黑松露薯蓉:呢个系另+$38小食,大大兜,薯蓉好香黑松露味,囗感细滑绵绵,还有d黑松露碎粒增加囗感今晚真系好饱,呢个价钱有呢个份量,而且可以怀缅一番,真系抵呀另外,如果想试永年招牌辣椒汁,又怕淋左落扒辣过头食唔到,可选其他汁,之后再叫侍应另上个辣汁俾你点,我试过个辣汁几惹味
坐低之后睇餐牌除左有怀旧小菜、茶餐厅美食和车仔面,现在还新推出左怀旧铁板扒餐而且餐厅系用 QR Code 自助点餐 今晚本来想试吓小菜,但想起以前细个妈妈出左粮带我第一次去食铁板扒餐,今次就叫个扒餐和妈妈一齐怀缅过去先套餐包括:沙律或餐汤、主菜及饮品