2019-06-09 67 浏览
呢间坐落喺中环威灵顿街嘅中环茶记,门口有好有年代色彩嘅霓虹灯, 左龙右凤,非常有六七十年代嘅感觉。由于来时楼下已经满座,店员于是安排左我地去二楼嘅雅座卡位,墙身挂住好多怀旧嘅照片,装修好有年代感。香煎美国西冷牛扒上枱时发觉呢度嘅西冷牛扒份量颇大,酱汁可选择黑椒汁、烧汁同埋洋葱汁。牛扒大约七成熟左右,有少少筋,食落有嚼劲之余但一点都唔觉得韧。另外肉汁好多,相信应该系铁板有效地锁著肉汁。另外配有薯条同杂菜,薯条是波浪形粗薯条,配上黑椒汁一齐食,一流!原只烧春鸡 同样地,烧春鸡都很大只, 份量十足! 烧春鸡同扒类一样都系用铁板上,上枱时已经闻到烧鸡嘅香味。烧春鸡嘅肉质很嫩滑且多汁,淋上烧汁之后, 又系另一种味道嘅尝试。烧春鸡都是配上蔬菜和粗薯条, 份量亦系十足!龙凤柠乐你会发现佢系将柠檬同青柠分别被冰相隔,倒上可乐之后,两种柠味互相融合,几清新,可谓酸咸甜嘅感觉同时享受。冻柚子茶清凉之选,饮落唔会觉得太甜,润喉,柚子味好突出。

香煎美国西冷牛扒

原只烧春鸡

龙凤柠乐

冻柚子茶
清凉之选,饮落唔会觉得太甜,润喉,柚子味好突出。