2024-08-31 986 浏览
话说好耐都冇食过香港旧式嘅铁板扒,所以今日约咗个friend嚟到金凤大餐厅食嘢六点去到都已经满座咁滞唯有攞飞等咗阵入到去嘅时候环境都几好feel ,真系有旧式扒房嘅感觉不过座位就好过旧式好多啦因为呢排戒食牛嘅关系,所以我就叫咗另一个至爱,羊扒。朋友就嗌咗个西冷牛扒其实食铁板,除咗好期待个主菜之外,我个人就好钟意食个包,呢度嘅包都冇令我失望上枱嘅时候系温暖㗎,而且望落去好软熟,牛油都系一开就搽得,原始平时快餐店啲雪到实一实嘅牛油,而且摆落去个包度即时溶咗 斋睇都觉得治愈到主菜,我冇谂过我个羊扒咁大碟㗎!朋友个西冷牛扒都唔少嘢😂😭好细心叫我哋攞起餐巾帮我哋淋上黑椒汁,汁呢一刻完全勾起细个同屋企人食铁板餐嘅回忆🥰嚟讲,佢真系好出色,唔系净系讲紧佢个份量,而系佢嘅味够晒羊味!钟意食羊嘅朋友,其实可以试吓食佢嘅羊扒朋友就话牛扒三成熟煎得好好好有肉汁嘢饮方便我哋就嗌咗冻柠茶同冻奶茶,正常茶餐厅质素要赞吓嘅系以前食呢啲铁板餐一定会觉得好咸,系咁饮水,但系金凤做得好好嘅,就系佢唔系落好多调味,所以食到肉味之余亦都唔会令你觉得咸到要系咁饮水,一个字讲晒,.正!

六点去到都已经满座咁滞
唯有攞飞等咗阵

入到去嘅时候环境都几好feel ,真系有旧式扒房嘅感觉

不过座位就好过旧式好多啦

因为呢排戒食牛嘅关系,所以我就叫咗另一个至爱,羊扒。

朋友就嗌咗个西冷牛扒

朋友就话牛扒三成熟煎得好好好有肉汁

嘢饮方便我哋就嗌咗冻柠茶同冻奶茶,正常茶餐厅质素