2021-09-16 145 浏览
估唔到今时今日仲有一个充满住七 八十年代香港情怀的火锅店 系网上见到推介 就同左女朋友去试试佢一入去 整个场地的装修布置都好有心机 五光十色的霓红灯牌 令到我地好似返到去八十年代咁 而用餐位置亦参照番大排档的摆设 更具风味我地叫左鸳鸯汤底(沙嗲+白菜豆腐) 沙嗲辛辣得黎又够惹味 而白菜豆腐有少少鱼味之余亦够哂鲜甜手切封门柳: 油脂分布平均 而且份量十足 渌十秒左右就食得 牛味颇浓贡丸: 比起外面的贡丸较香 肉味较浓 而且咬落会实肉d脆炸午餐肉: 四个字 香脆可口 炸到热辣辣拎上台 十分好食澳洲和牛丸: 比起一般牛丸更重牛味 而且爽口弹牙 我都忍唔住食多几粒皇帝菜: 份量够大份 皇帝菜亦好嫩口 唔会食落有渣 椒盐鳝球: 估佢唔到咁好食 超出期望 炸桨好薄咬落去好松化 鳝球非常嫩滑 加上外面的椒盐 好惹味整体餐厅从环境到食物质素都真心唔错 下次会再黎食

鸳鸯汤底

手切封门柳