2021-09-23
环境同食物嘅卖相都唔错 但店员服务态度麻麻地 真系大牌档𠮶只🥶野食好重味精 食完好口渴🥺.📌瑶柱招牌走地鸡(半只) $138上面有啲瑶柱碎 目测应该有两粒👀仲有啲炸蒜同炸葱 红椒同葱丝几香口🌶🫑🧄配左两个酱汁 绿色𠮶个系姜葱油 不过唔似传统𠮶只汁 几特别 系甜甜地 有啲香料味🤫另外红色𠮶个似泰式辣椒酱 酸酸辣辣几开胃🤤其实唔点酱汁本身都好好味👍🏻因为用瑶柱浸过只鸡 所以好入味😋只鸡好滑 一啲都唔肥 不过只鸡系冻食嘅🧐.📌鲜鱼汤杞子浸时菜 $88鱼汤好有鲜味 不过饮耐左觉得有𝒅咸🤏🏻仲有啲杞子 清清地 娃娃菜都好清甜好淋🥰可以中和番啲浓味嘅嘢食😎.📌香蒜椒盐骨 $108炸得几酥脆 但系食得出只肉唔系好新鲜𠮶只 雪藏完再腌𠮶种☹️有啲炸葱,新鲜嘅葱同辣椒🌶️但系一啲都唔辣嘅🤣.📌日本大元贝 $42/3 (晚市特价) 一上碟𠮶阵好香😍但系啲粉丝黐埋晒一齐 拎起一只𠮶阵有少少狼狈 同其他黐埋一齐🙈佢粒元贝好痴壳 虽然唔系好入味 但系好彩本身系鲜甜嘅同埋几大只😝不过仲有少少沙洗得唔系好干净🥲粉丝味道几好食 但系蒸得唔够淋😟
📌瑶柱招牌走地鸡(半只) $138
📌鲜鱼汤杞子浸时菜 $88
📌香蒜椒盐骨 $108
📌日本大元贝 $42/3 (晚市特价)