2017-05-25 70 浏览
第一眼见到个餐厅名的感觉就系觉得几得意, 又“西餐”又 “大排档”咁, 究竟系港式餐厅 定 西餐厅呢?? 唔通系 “大排档”!? 行入餐厅就发现原来系一间装修充满怀旧风格的西式餐厅. 地方虽不算太大, 但四四正正, 而且服务员态度亲切. 烧吞拿鱼沙律配千岛汁 细细件的吞拿鱼肉烧至半熟, 外层焦香而里面啲肉仲保持住粉红色的半生状态, 肉质软腍. 沙律菜新鲜爽脆, 再加埋入口即爆的乳酸味爆珠, 令口感同味道的层次更丰富. 艾迪乳鸽 乳鸽上枱时仲系热辣辣, 外皮香脆又唔会油淋淋, 而且乳鸽啲肉都几厚下, 口感细嫰又多汁, 真系令人食到停唔到口~ 米酒煮青口 之前食过的酒煮青口, 啲餐厅通常都系用白酒煮, 而且青口味道都系比较偏咸. 而呢到的餐厅就用左中国米酒煮, 都几特别. 青口咸度适中, 食到淡淡鲜甜味, 肉质都几肥美细嫩. 烧西班牙黑毛猪肉眼盖 份量都几大件, 初时切开见到粉红的肉仲以为俾错左牛扒. 再三确认下, 原来真系我地叫嘅黑毛猪猪扒. 第一次食半生的猪扒, 讲真系有少少担心. 但一食落口就非常惊喜, 肉质非常之软腍而无渣,仲好多肉汁. 肉味好香但又食唔到有猪的独有

烧吞拿鱼沙律配千岛汁

艾迪乳鸽

米酒煮青口

烧西班牙黑毛猪肉眼盖
份量都几大件, 初时切开见到粉红的肉仲以为俾错左牛扒. 再三确认下, 原来真系我地叫嘅黑毛猪猪扒. 第一次食半生的猪扒, 讲真系有少少担心. 但一食落口就非常惊喜, 肉质非常之软腍而无渣,仲好多肉汁. 肉味好香但又食唔到有猪的独有骚味. 感觉真系好似食紧牛扒咁.

虾肉酱蘑菇意粉
虾肉份量都算多, 质感爽口. 而酱汁就酸酸地较清淡. 而意粉的硬度刚刚好, 唔会过腍.

Daily Special Mocktail
可要求调酒师按你个人的喜好而特别调制属于你的Mocktail

我呢杯MOCKTAIL当中加左西柚汁, 少少青柠汁 同 薄荷叶碎. 味道酸酸甜甜, 非常之清新清爽, 很适合夏天饮用…