2020-06-15 839 浏览
Happy Roller 系一间传统到不得了嘅饼店,面市系无卷蛋买嘅🙅🏻‍♀️ 只可以经 ig/whatsapp 提早预订,再去门市自取🙂 一般嚟讲都要提早一星期预订,佢有时会有少量现货俾你即日 11:15 打电话去留货,但我打过一次,打到天荒地老个电话都唔通🤓 所以我都系乖乖等一星期啦😗焙茶抹茶卷蛋($148)🔸呢个系静冈焙茶 mix 丸久小山园抹茶,生乳口感浓厚绵滑,相比之下抹茶味道更为突出,甘香带微涩,与焙茶嘅微甜配搭得好和谐~🔸蛋糕体几软绵湿润,对我嚟讲有啲过湿,反而放到第二日收干少少水份就刚刚好🙂🔸其实我好怕啲好甜嘅甜品,呢个甜度刚刚好😬 原来佢系用 0 kcal 稀少糖制作,食落无咁大负担😝黑芝麻花生麻糬卷蛋($138)🔹其实我本身系订咗🍫🍫香浓朱古力麻糬卷蛋架...但门市嘅姨姨将我条卷蛋俾错咗另一个客🥺🥺 朱古力控表示好失落啊😭😭😭 最后系冇咩选择下要咗呢款🙈🔹可能因为我唔太好黑芝麻 & 花生,我觉得呢款麻麻地...🙈 花生忌廉都几浓味下,仲有爽口嘅花生粒粒咬下,但黑芝麻味被花生味抢哂...感觉就好似食紧 creamy 版嘅花生酱😂🔹麻糬嘅口感唔错,软糯烟韧,不过配麻糬嘅话

焙茶抹茶卷蛋

焙茶抹茶卷蛋($148)

黑芝麻花生麻糬卷蛋
黑芝麻花生麻糬卷蛋
黑芝麻花生麻糬卷蛋($138)

🔹麻糬嘅口感唔错,软糯烟韧,不过配麻糬嘅话唔建议放太耐先食,因为我放左2-3日之后先食就冇咗𠮶种拉丝感啦🤓
外卖自取