2019-01-31 1581 浏览
呢间位于蓝屋附近嘅怀旧餐馆,之前一直都已经想去,今日lunch同同事一齐嚟试下十二点十五分左右就嚟到,因为惊会冇位,黎到嘅时候可能都尚算早,所以唔算好多人基本上都仲有大把位,餐厅门口已经系富有怀旧风味,非常特别门口一入就有个bar嘅位置,可以饮酒,非常适合外国人。再入啲餐厅,暗暗地装修,刻意做得,比较旧,令个怀旧风味更突出餐厅最入仲有一个位放置好多怀旧嘅物品,影出嚟怀旧味十足午市餐牌选择唔算多,但系一定拣到嘢食午餐包沙律及汤,汤及沙律用怀旧嘅碗碟装好搞笑 沙律菜都新鲜,而且份量多;但系汤就偏咸同稀,我觉得麻麻。同事叫咗牛扒,牛扒呢到都几大块,而且仲系好厚,味道唔错,性价比高而且牛扒仲配薯菜,有少少翠玉瓜同菜以及薯格,非常吸引我就叫咗大虾意粉,开头以为会好普通,点知有好多虾,而且新鲜大只爽口意粉调味都唔错,所以呢个意粉我觉得几好食午餐仲包餐饮,而且唔使加一。如果唔想同人逼又想坐得好好地,可以嚟呢度试下
基本上都仲有大把位,餐厅门口已经系富有怀旧风味,非常特别

门口一入就有个bar嘅位置,可以饮酒,非常适合外国人。

餐厅最入仲有一个位放置好多怀旧嘅物品,影出嚟怀旧味十足

午市餐牌选择唔算多,但系一定拣到嘢食
午餐包沙律及汤,汤及沙律用怀旧嘅碗碟装好搞笑
沙律菜都新鲜,而且份量多;但系汤就偏咸同稀,我觉得麻麻。
沙律及汤

而且牛扒仲配薯菜,有少少翠玉瓜同菜以及薯格,非常吸引

牛扒

意粉调味都唔错,所以呢个意粉我觉得几好食

大虾意粉

牛扒