2020-05-25 162 浏览
中环苏豪区出名多酒吧,今次咁岩经过见到一间本土中菜同手工啤,见到环境都系各式各样中式怀旧摆设,睇得出花尽心思.❥ ❥ ❥24小时慢煮伊比利亚叉烧·玫瑰露九龙酱园豉油王卤狮头鹅肝配温泉蛋.香喷喷猪油捞饭 $188用咗一日慢煮叉烧肉质超腍幼嫩,鹅肝由内出爆开渗出玫瑰露仲有一只温泉蛋拌入猪油饭不会太油腻,极邪恶😈下次嚟一定会encore🤩.❥ ❥ ❥白味噌煮纽西兰钻石蚬及粉丝 $168真心想讲我系非常之钟意饮胡椒猪肚汤一碗汤就系正正我想饮嘅味道,钻石蚬一啲都唔失礼,蚬肉比较厚身食落去啖啖肉配埋枝竹粉丝吸收白汤嘅精华简直系我大爱,如果有碗白饭咁就Perfect🙈🤪.❥ ❥ ❥双籽三杯风味三文鱼他他(三文鱼子、飞鱼籽)配香脆云吞皮 $148中西Fusion菜菜式好特别用咗中式小壸里面铺满飞鱼籽同三文鱼粒浆料非常香浓Pun来香葱蒜蓉,简直非常之夹云吞皮放咗咁耐都依然保持香脆,真系而想不到更好食.❥ ❥ ❥ 狮子山下 $80喜欢杯手工啤酒嘅你,果香特别重而麦味略为偏淡,都比较容易入口,女士们一定喜欢

白味噌煮纽西兰钻石蚬及粉丝 $168

❥ ❥ ❥
云吞皮放咗咁耐都依然保持香脆,真系而想不到更好食

狮子山下 $80
狮子山下
2020-05-20
狮子山下
  • 24小时慢煮伊比利亚叉烧,酒香狮头鹅肝配温泉蛋,香喷喷猪油捞饭
  • 白胡椒番茄酸菜煮纽西兰钻石蚬
  • 双籽三杯风味三文鱼他他配香脆云吞皮