今日第一次上树仁大学附近揾个朋友食饭,咁上树仁大学就要上宝马山啦,得一架小巴巴士上到去好偏僻,咁大家都知而家疫情啦,唔系该校嘅学生系唔可以入去大学范围入边,所以我哋唯有喺个山头度揾其他餐厅一齐食饭啦!咁我哋嚟到学校附近呢一个餐厅嘅集中地啦叫做,就有三四间唔同嘅餐厅集中左系一齐嘅,其中一间叫囍筷嘅就系佢哋树仁大学生嘅专属饭堂咁滞!但系讲到明系专属饭堂,就梗系好多学生喺度排紧队买饭啦,所以我哋去咗隔离呢一间比较大d嘅隽园火锅餐厅!咁我睇过啲食评同埋食个晚餐火锅嘅人都话OK嘅,但系中午嘅午市套餐真系麻麻哋,咁我叫咗一个云耳蒸鸡饭啦再加一杯冻柠茶,啲饭系好多,但个𩠌菜就好一般,同埋佢哋啲冻柠茶用纸杯装住嘅,所以感觉又差啲!不过可能佢晚市火锅系会做得好食d,希望下次有机会试埋个晚市火锅🍲

云耳蒸鸡饭