2014-06-14
今日好想食焗野,当然要去新森林,话哂都系焗之专门店!同朋友一齐去,一坐定就叫左野食喇, 朋友就叫左依个羊扒,我就当然叫焗饭男朋友个羊扒有依个餐汤同餐包,佢唔食就当然我要埋佢,叫左依个白汤,份量几好,几足料,入面又有粟米粒同埋少少菇,味道算系浓,几好味嫁,加埋依个牛角包就真系几正,有一阵好香既牛油味,最紧要系够哂好松化,而且个表皮都有脆既,好食过普通餐包好多,朋友既羊扒配饭,要左烧汁卖相都几靓嫁,羊扒都算几有份量,但唔算太多,味道算系正常,但质感都做得几好,控制得好好肉质岩岩好,等左一阵终于到我自己个焗饭喇,睇住羊扒等,真系好辛苦,个饭有几块猪扒有少少连骨,多番少少就岩岩好,不过佢依个焗复个黑松露味道做够哂浓,起码食得出先黑松露,同埋个芝士都好香,食饭个阵都有少少丝拉起黎,猪扒味道都系几好,入味,不过可以厚番少少。