2016-11-23
今日同几个宝贝即兴来个小聚会,讲聚会紧系要去食甜品啦~喺上水区选择唔多,好快就决定去呢间~入到去可以坐6个人的位置唔多,服务员就示意我地喺门口等一下,冇耐就见佢地帮忙拍好几张卡位的枱给我们坐下了,服务员放下餐牌就不见了~目测客人唔算多,唔知去左边到忙,我地好快就决定好要点的食品,示意左好耐,终于有人应我地了~~5年蛋糕和几款小食,蛋糕款式算多~样子都相当吸引~唯食入口就有少少食人失望,海棉蛋糕相信系雪得太耐,已经唔再松软,朱古力mousse的mousse一D都唔mousse,胶粉落得太多,太重质感…蓝梅系列似乎系最安心的,因为蓝梅酱的香甜己盖过了其他的味道,柠檬芝士挞只系有点点的柠檬,失去左本来想要的酸咪咪质感,Parma ham 沙律, 沙律菜好新鲜,应该系最可靠的食品,餐牌系写住凯撒沙津,但上的是法汁,真系唔知佢想点~ 有趣!田螺焗薯蓉 – 大大碗的薯蓉,包著点点田螺肉,相当精致,味道就系各有各有味,芝士焗肉丸 – 超多水状的所谓的芝士汁,一D都冇芝士味,肉丸不及宜家家私的有香味焗茄子 -相信系生茄子加少少水,焗左一阵之后,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟与唔熟之间,真系高技巧,
喺上水区选择唔多,好快就决定去呢间~
冇耐就见佢地帮忙拍好几张卡位的枱给我们
海棉蛋糕相信系雪得太耐,已经唔再松软,
柠檬芝士挞只系有点点的柠檬,失去左本来想要的酸咪咪质感,
餐牌系写住凯撒沙津,但上的是法汁,真系唔知佢想点~ 有趣!
焗茄子 -相信系生茄子加少少水,焗左一阵之后,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟与唔熟之间,真系高技巧, 不过比客人品尝前冇隔走多出的水,食落唔系咁好味
磨菇忌廉汤 - 磨菇粒粒同忌廉汤系即时结合,就系食紧磨菇,同饮繄忌廉汤,互不识融..
饮品方面~最好最有味的系绿茶系列~又真又浓又滑~冻饮同热饮都好得~!!
其他一般嘢就一般LA~!!
倾下讲下都唔觉时间过~其间服务员好少会出现~连加少都没有…哈~
过去一直觉得这餐厅的品牌系相当唔错,可能开舖的地点关系,
无论服务同出品,质素下降了…
店舖本身冇洗手间设备~要解手的话要去商场的洗手间..要行到鬼咩远.辛苦了
总括黎讲...总算系个坐得舒服唔错的KILL TIME 好地方~!!