2019-12-30 580 浏览
朋友生日🎂提议食火焰鸡🐔煲,搭轻铁可系屏山落或坑尾村落,落车后行几分钟大路,行见到有间好多人等位嘅村屋,就系𠮶到喇!温馨提示,必定订位,walk in系食唔到,因为海鲜同鸡系每日中午先买,所以早几日订位,而且只可订6-8,8-10,选8-10就可以慢慢食🥢,同朋友倾吓计食饭当日2、3点会再确认海鲜要求,店员会亲自到街市选购海鲜新鲜,另外仲可订墨鱼滑、虾滑同菜……真系成支孖蒸倒落去😚😚一早已安排鸡煲底,但海虾生猛到跳出嚟,只好盖住😅落酒后,火焰系盖边,蓝蓝黄黄,好有镬气咁🔥🔥每几分钟,店员都会嚟睇吓熟未,而且仲同我地倾吓计,好似屋企人咁,好nice😍店员提议食海鲜先,鸡同猪润未食得鲍鱼差不多纸巾咁大只推介墨鱼滑,早订都未必有货,讲运气🤭🤭食完原煲海鲜鸡煲后,再加自己选嘅海鲜蛏子好大只汤底劲浓,整煲海鲜同鸡精华,如果加汤底,店员就加,类似 竹蔗茅根汤底,所以无咁热气,清甜好多象拔蚌成只碗咁😋😋平时对醉鸡煲麻麻,但呢个虽然落成支孖蒸,但可能鸡同海鲜都好新鲜,中和左酒味,食到酒香味外,又唔会盖到鲜味,劲好食……朋友食晒成煲竹蔗🌿,想再加竹蔗,店员会唔提意,因为过唔够入味,如果要就下次原煲未煮时

真系成支孖蒸倒落去😚😚

一早已安排鸡煲底,但海虾生猛到跳出嚟,只好盖住😅

落酒后,火焰系盖边,蓝蓝黄黄,好有镬气咁🔥🔥

店员提议食海鲜先,鸡同猪润未食得

鲍鱼差不多纸巾咁大只

推介
墨鱼滑,早订都未必有货,讲运气🤭🤭

食完原煲海鲜鸡煲后,再加自己选嘅海鲜

蛏子好大只

象拔蚌成只碗咁😋😋

朋友食晒成煲竹蔗🌿,想再加竹蔗,店员会唔提意,因为过唔够入味,如果要就下次原煲未煮时加,虽然俾店员拒绝,但觉得好有良心嘅店舖,唔会为左钱而降低自己舖嘅质素👍🏿👍🏿
2019-12-28