2018-12-01
专程去长沙湾揾个喺𠮶头返工嘅朋友食饭 对于系讲到返工嘅朋友实在系...友情嘅考验😂 好彩second bite嘅位置都算容易揾 长沙湾地铁站行8分钟左右就到 唔使绝交😂入到去港女心心眼咗🙊餐厅入面有好多古灵精怪嘅挂画 连盏灯都好靓仔 啱哂同朋友聚会影靓相💡楼底又够高 唔会好嘈坐得都舒服嘅😛本身睇咗openrice食评想叫海鲜拼盘 但原来要预早订😱想食嘅朋友就唔好学我 记住提早订喇🙈我地两个人食 叫左两个主菜 一个小食全部都份量适中 一男一女啱啱好够饱🤓 价钱就唔算系最平 咁都食咗五百零蚊 不过间唔中一次 无所谓嘅😂首先嚟个龙虾包 卖相好吸引 有双色薯条(蕃薯同薯仔) 垫底🍟 又用咗龙虾头尾装饰 连手残嘅我都可以影到广告相嘅效果😂而且真心啖啖肉 个包又够酥脆🙊👍🏻另外又叫咗个比较饱肚嘅大虾意粉 唔系好hea嘅茄膏味 虾又够爽口 估唔到嘅系竟然仲有好多蚬同青口 in a way 弥补咗我食唔到海鲜拼盘嘅遗憾(?)😂利申 咸蛋乜乜乜嘅fan (鱼皮!) 所以食到饱饱地都仲系忍唔住加咗个咸蛋鸡翼😂 无失望 啖啖都有咸蛋黄 够哂咸香 最后轻松食得哂 无做大晒鬼😎其实喺九龙食饭 成日都尖沙咀同旺
其实喺九龙食饭 成日都尖沙咀同旺角 有时都好闷㗎嘛 间唔中过下长沙湾都几新鲜嘅 而且开喺呢啲位置嘅小店可能仲有心机用质素留住客人 话唔定会好似我咁遇上惊喜喔😛