2020-11-29
这间中菜好似唔做晚市⋯但都好似经常换老板。最近又好似本来个老板要返嚟做。算啦⋯那就证明这间食店有它好的地方。讲返今次经历。今日因为本人生日想去港岛区一游。所以早站想去饮个靓茶先。之后再决定其他节目。去到酒楼感觉唔系太差。因为之前睇好多网上评论都好差的。食物平平、服务差、位置窄和卫生指数差。今次只逗留了半小时左右。因为都无咩特别野想食。这里和莲香居一样。每人都有一个茶碗。但这里的茶就比那边淡很多。但这对比就刚刚好。那边的茶太浓。唔太适合饮开淡香茶的我我哋两人因为都未食早餐,所以一来到已经点了一个窝蛋牛饭这里用熟蛋唔系生蛋。这点我就有点失望。但份量都好足料。还有最重要系我哋点咗一个好Full的传统食物。以下系我哋今次点的食物:金钱鸡-这个怀旧食物已经唔系我第一次食。之前在尖沙咀新新酒家都食过。老实讲,经过今次后,我应该尽量都唔会再食⋯太油腻了⋯⋯只系食到一堆肥肉。我承认系我问题。我唔识欣赏不过这堆肥肉都唔算贵。大家如果唔怕肥就绝对值得一试。但食完这个后,真系未再食了。所以就离开结帐了。后记:这里的服务态度真系唔差。那些食客都唔会太嘈。不过都系去莲香居好点。
以下系我哋今次点的食物: