2019-12-29
呢间鸡蛋仔舖头由天后开过黎旺中,鸡蛋仔有成11款口味,格仔饼都有4款味道,仲可以配埋意大利雪糕伯爵茶鸡蛋仔用上Twinings既茶包,伯爵茶味香浓,鸡蛋仔外脆内软,有时仲会食到一粒粒既茶叶碎,甜道适中,好食到停唔到口阿华田脆脆鸡蛋仔都系外脆内软,但食落阿华田味无我想像中咁浓,脆脆亦都唔系好食到,可能系鸡蛋仔入面都腍了,都好食既但惊喜不及伯爵茶香浓朱古力超厚格仔饼接过手真系呆左一下,厚到成个burger咁,真系唔知从何食起,食到有少少狼狈,格仔饼好脆,用上Nutella朱古力酱,食食下都几甜,加上太厚我食得慢,食到最后格仔饼都腍了,成件食晒都几滞鸡蛋仔格仔饼呢D咁肥既美食,我真系只会拣间我认为好好食既,无计quota有限,但身体既脂肪就无限,呢间绝对值得我一星期都要黎拜访一次😋
伯爵茶鸡蛋仔
阿华田脆脆鸡蛋仔