2018-02-04 505 浏览
香港既饮食文化入面,唔单止系咩国菜色都有得食,仲系丰俭由人,好似有明将寿司,花园餐厅锯扒,仲有仲有,食日式西餐既萨莉亚!我本身唔太好西餐,但日式既西餐,细细碟好精致我黎味道都唔佢过份重口味,岩晒我!环境:虽然话就话连锁店间间分店都系差唔多,但其实执过几间就发生有d卫生情况真系几差,可能多人黎食野唔够人手,长期冇人执枱,地下又淋痴痴,谂番起都惊。但呢间开系黄埔既分店,算系几间去过既萨莉亚最干净个间喇!服务:侍应态度比较冷漠,其中有枱客去到被安排既坐座后觉得个位太冻而同侍应反映,而侍应就表示净系得番呢张枱,要就要,唔要就冇喇。听到有d无奈。卫生:承上所讲,呢间分店既卫生情况比起其他我去过既其余几间分店要好。味道:我最钟意食呢度既鸡翼,平时唔食辣既我都接受到,而且仲好野味!另一样每次都要嗌既就系鸡肉多莉亚,虽然细细碟,但就有大大粒既鸡肉,配软淋淋既意大利饭,好易入口!烟三文鱼简单得黎又清新,又系另一种好味!鸭脾配肠啖啖肉,略嫌肉类少少偏咸。次次都会随机点d贝壳类,因为几乎样样都系满意既,今次食到肥美既青口。反而蔬菜类真系差d,呢个西兰花冇乜特别。抵食:系萨莉亚好难食到人均消费过100蚊,就有

烟三文鱼简单得黎又清新,又系另一种好味!

鸭脾配肠啖啖肉,略嫌肉类少少偏咸。

反而蔬菜类真系差d,呢个西兰花冇乜特别。

抵食:系萨莉亚好难食到人均消费过100蚊,就有咁好既质素,果然系日本过黎既,就算系连锁店都番咁上下吸引力!