2004-05-23
之前讲great bakery,oliver's super sandwich都成日提起呢间bakery,寻日终于叫editor add左入黎database啦!我时不时都会o系度买面包返公司做早餐嫁!最常买o既就系VIP raisin scone,以前$8一个,而家$9一个.呢个scone同oliver's super sandwich早餐同茶餐里面个scones系一模一样o既!其质地较干身,而且唔甜,所以我钟意叮热个scone,再搽d士多啤梨果酱,配杯咖啡或者english breakfast tea就o岩o岩好!佢前o个排仲出过一个oreo scone,长方形,较raisin scone细,反而要$10一个.说穿左,oreo scone就系plain scone添左d oreo饼碎.我食过,认真觉得麻麻地,食唔到oreo o既香味,而且仲比original o既干!唔知系咪滞销,过一排就无得卖啦!顺带一提,呢度有面包加热服务,而且成日有免费试食!d staff仲热情到,你耍手拧头话唔试,佢地都系咁挟旧面包"质"俾你试!