2018-08-17 200 浏览
作为一个香港人,中意打边炉系好合理既。食得边炉多,都想食得精d、特别d,今日误打误撞嚟到呢间「焱手工涮涮锅」,的确令我得到久违既满足平日一个人头只系$288,有海鲜有靓牛肉有粥胆,食到饱一饱!前菜都好有新意,用麻油凉拌虫草花,又清新又健康!柚子沙律🥗菜新鲜不在话下,汁仲好多!岩哂我口味!海鲜拚盘又系好新鲜!有虾有鲍鱼、有贵妃蚌,剩食海鲜都抵左!以为得一盘,点知仲有一盘,只蟹手脚仲识郁,新鲜到一个点!粥底火锅先落海鲜熬一熬,念起最后可以食一煲海鲜粥真系令我太兴奋系呢个时候,可以食响铃,但因为个响铃太世界级,所以我无放落d汤度呢个暂时系我食过最好食既响铃,皮超薄,劲松化,信我,直接食吧!我地加左每人$20食封门柳,所谓封门柳为牛横隔膜肌肉,每只牛只有一条,好罕有。肉味重,油花少,岩哂牛魔王手工配料可以选五款,当中虾棒同墨鱼砖好值得推介。虾棒虾味浓,而且极弹牙,食得出系自家制!猪颈肉好似好普通,但呢个猪颈肉无膻味,口感爽脆蔬菜篮好新鲜,一条带黄既菜都揾唔到!仲令到个火锅更清甜!最后食完料,就要享受个精华中既精华!入面粥胆无米粒,但加上咁多配料既熬制,清甜无味精,真系好好味
作为一个香港人,中意打边炉系好合理既。

前菜都好有新意,用麻油凉拌虫草花,又清新又健康!
柚子沙律🥗菜新鲜不在话下,汁仲好多!岩哂我口味!
麻香虫草花•柚子沙律
海鲜拚盘又系好新鲜!有虾有鲍鱼、有贵妃蚌,剩食海鲜都抵左!
海鲜拼盘
以为得一盘,点知仲有一盘,只蟹手脚仲识郁,新鲜到一个点!

手工响铃
封门柳
手工配料可以选五款,当中虾棒同墨鱼砖好值得推介。
手工配料

虾棒虾味浓,而且极弹牙,食得出系自家制!

猪颈肉好似好普通,但呢个猪颈肉无膻味,口感爽脆
蔬菜篮好新鲜,一条带黄既菜都揾唔到!仲令到个火锅更清甜!
蔬菜篮

2018-08-06