2015-10-03 747 浏览
寂寞Lonely我地今次叫左名叫「寂寞」的甜品。这款甜品其实是意大利Baileys甜酒芝士饼,上面再配上北海道牛奶雪糕。上枱的一刻,以鸟笼盛著,确实是好特别。可惜,雪糕牛奶味不够、又不够滑,味道好普通,但竟然要$98,实在是太贵了!因为有最低消费,焗住要叫多杯野饮,眼见住其他枱的客人都系一样,当得知有最低消费后个menu睇黎睇去都唔知叫咩好。最后我地叫左Love Story。Menu话,有梳打水、水蜜桃果蓉粒、水蜜桃粒、小紫苏、橙汁。杯野上枱嘅一刻,我~完~全~唔~认~得~佢!!! 以为黎错左,但店员再三强调这是Love Story!!! 虽然有时menu嘅相可能同实物会有少少出入,但呢次真系好离谱!成杯飮品完全无水蜜桃粒(如果有嘅话,就唔会得支幼饮管,连匙羹都无!),又多左d我觉得好难食嘅黑色粒粒。我觉得如果杯野咁唔跟menu写嘅食材,就唔好写落去,而家menu有嘅野杯饮品无,menu无写嘅杯饮品又有,好唔专业!
寂寞Lonely
Lonely
Love story
Love story in menu...
题外话/补充资料: 呢间甜品店系我暂时唯一一间极度唔推介并blacklist嘅甜品舖,以下系我其他嘅食后感: 1.首先佢嘅坐位唔好坐,而且向内凹陷完全叫唔到人落单 2. 味道普通但价钱劲贵 3. 决定Order之后先同d客讲要收minimum charge每人$50 4. 佢𠮶度d cake、雪糕、饮品全部平过$50,姐系焗人一系叫两个甜品一系要叫d好贵嘅甜品 5. 今次试左意大利Baileys甜酒芝士饼配北海道牛奶雪糕,味道是不错,但除左影张相出黎几靓之外完全唔值$98,仲要未食完连个雀笼都收埋仲要焗住叫多杯饮品。呢种做生意嘅手法真系令人好反感 我一定唔会再黎!😡
2015-09-14
$80 (宵夜)