今日薯片妺心情欠佳 ,好彩有虾片仔陪,又唔想求其去大家乐食,于是就搭小巴落葵芳揾间较为旧式嘅茶餐厅,较旧式嘅只有数间,就拣咗间最近啦,入到去唔算多人,只有三枱客,虾片仔就好识做咁睇吓有无红豆冰同有乜茶餐,时间约五点啦…啱啱碰着刚刚,隔离都有位靓叔都叫红豆冰心谂今次应该无黎错地方喇呢D时间,梗系食下午荼餐啦,应该有大约二十个餐以供选择(好多呢)~^O^~虾片仔就要咗碗咖喱牛腩面跟杯冻奶茶$25;我就要咗个红豆冰餐佩半件西多士+卤水鸡中亦两只+—小块炸鱼柳$23总结:咖喱牛腩面:咖喱味唔浓,公仔面太谂,汤系暖嘅,最差嘅系牛腩~冻架,己经马上浸落碗底,可惜汤唔够热,食时会见到牛腩中嘅白色牛油,反而加咗三更辣椒油先至提升到咖喱嘅香味,大打折扣啦奶茶:有茶香,但奶太多,甜度适中,合格西多士:应该耐唔耐换吓D炸油啦;中亦细只有瘀血,都系冻嘅;最热嘅,就只有—小块炸鱼柳,不过炸得唔够透心,可能系由冰柜攞上黎马上炸吧,只系咗边边,中间就~吐主角:红豆冰:好标准啰,红豆够绵,奶水十足*^▁^*
今日薯片妺心情欠佳
啱啱碰着刚刚,隔离都有位靓叔都叫红豆冰
心谂今次应该无黎错地方喇

总结:
,反而加咗三更辣椒油先至提升到咖喱嘅香味,大打折扣啦

奶茶:有茶香,但奶太多,甜度适中,合格

主角:红豆冰:好标准啰,红豆够绵,奶水十足*^▁^*
题外话/补充资料: 于非繁忙时间,客人又唔多,咁嘅质数,其实老板同厨房都应该可以做好D╮(╯_╰)╭