我正在餐厅吃晚饭中,刚才点菜的时候遇着态度极恶劣的两个员工,下次一定唔会再嚟😡。我叫侍应落餐时,唔知佢系误会咗我隔离枱想落单定唔识问我系咪落单,佢来到时不断只系指住隔离枱同我张枱,示意问我定隔离枱落单。其实我本身都唔明,唯有同佢讲我想落单。我一来到呢度我好热,于是,得我一个人到了,我叫一杯水,其中一个 staff 在 order 就用以不好的态度说声「哦」。之后一个 staff 就掉低个 drink list 再有神冇气急急地掉下一句加句:「8 点前 happy hour」。之后另一个staff 落 order 叫碟肠时,她以极不友善的态说:「得两条嘅咋啵!通常两个人以上都 order 呢个(大碟D)。」我回答:「order 住先,有人唻紧。」她又再讲多句:「得两条嘅咋啵!」到最终我坚持order碟细嘅。佢又 repeat :「得两条嫁咋啵。」我同另一朋友已经吾再回应佢。成件事我以为自己吾洗俾钱食嘢咁!简直不知所谓😡

成件事我以为自己吾洗俾钱食嘢咁!简直不知所谓😡